Geen producten (0)

BTW-tarief drogisterij producten omhoog

BTW-tarief drogisterij producten omhoog

In 2017 werd al gemeld dat het btw-tarief op diverse drogisterij-producten flink verhoogd zouden worden, van 6 procent naar 21 procent. Consumenten van webwinkels in die branche zijn daarom per 1 januari geconfronteerd met hogere prijzen. Ook het assortiment van Bipharma valt binnen deze groep. Dit verklaart de prijsverandering die u als vast klant direct zal merken bij de livegang van onze nieuwe webshop, www.bipharmaproductenkopen.nl.

Aan de btw-verhoging ligt een aangescherpte definitie van geneesmiddelen ten grondslag: het kabinet heeft besloten een eerdere uitspraak van de Hoge Raad terug te draaien, waarin stond dat artikelen als tandpasta met fluoride en zonnebrandcrème met een UV-factor en specifieke indifferente crèmes en zalven als medicijn mochten worden gezien. Deze producten vallen vanaf 2018 weer onder het hoge tarief van 21 procent.

Voor meer vragen neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier of bph@bipharma.com.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Voor een betere service gebruikt deze website cookies. Door op ‘Ja, ik ga akkoord’ te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.