Geen producten (0)

Handhygiëne routine

Handhygiëne routine

Goed handen wassen is door het coronavirus nog belangrijker geworden. Tenminste 20 seconden en op de juiste manier. Maar niemand praat erover hoe belangrijk het is hoe u uw handen droogt. Bacteriën worden sneller verspreid via een natte huid. Handen drogen is minstens net zo cruciaal voor een goede handhygiëne als wassen.

Er zijn verschillende manieren om uw handen te drogen. Onderzoek1 wijst uit dat handen drogen met papieren handdoeken de meest hygiënische methode is. Door de handen te drogen met een papieren handdoek blijven de bacteriën aan de vezels van het papier plakken, het papier gooit u vervolgens weg. Zo verwijdert u zo veel mogelijk bacteriën van uw handen.

Handen drogen met papieren handdoeken zorgt niet alleen voor een betere handhygiëne maar ook dat uw  huid minder geïrriteerd is en minder uitdroogt. Belangrijk hierbij is – de handdoek is altijd schoon en droog. Katoenen handdoeken voor meervoudig gebruik kunnen zeepresten bevatten en daardoor de huid irriteren. Nog een tip: dep de huid droog, niet wrijven.

Ten slotte, de laatste stap in de handhygiëne routine – smeer meteen, binnen 3 minuten na het wassen met een vette (of vettende) crème of zalf in om de lipidenbarrière te versterken. Kies een huidverzorgend product met zo min mogelijk ingrediënten, zonder parfum of conserveermiddelen. 

1. https://www.textile-services.eu/washroom_service_study/

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Voor een betere service gebruikt deze website cookies. Door op ‘Ja, ik ga akkoord’ te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.