Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Zelftest SARS-CoV-2 Antigeen sneltest

€ 3,95 (inclusief btw 21%)
Levertijd 1-3 werkdagen
Specificaties
Productcode leverancier 50001683
Netto gewicht 0,03 Kg
Afmetingen (l,b,h) 13,50 x 6,50 x 2 cm
Omschrijving

Zelftest SARS-CoV-2-antigeen snelle test

De Alltest SARS-CoV 2 Antigeen Zelftest is een betrouwbare test met een CE-logo, gevolgd door 4 cijfers, die is goedgekeurd door een professionele keuringsinstantie. De zelftest is makkelijk in het gebruik en geeft binnen 15 minuten resultaat. De SARS-CoV-2-antigeen snelle test (neusswab) is een testkit voor eenmalig gebruik die is bedoeld om SARS-CoV-2 dat COVID-19 veroorzaakt te detecteren door middel van zelf afgenomen neusswab monsters.

De test is bedoeld voor gebruik bij personen met symptomen van COVID-19, voor het testen van personen zonder symptomen die in contact zijn geweest met bevestigde of waarschijnlijke COVID-19-gevallen en voor gezondheidswerkers met verhoogd risico. De resultaten zijn voor de opsporing van SARS-CoV-2 nucleocapside proteïne-antigenen. Een antigeen is over het algemeen aantoonbaar in specimen van de bovenste luchtwegen tijdens de acute fase van de infectie. Positieve uitslagen wijzen op de aanwezigheid van SARS-CoV-2. Personen die positief testen moeten zichzelf isoleren en aanvullend een test laten afnemen door de GGD. Positieve uitslagen sluiten een bacteriële infectie of een co-infectie met andere virussen niet uit. Negatieve uitslagen sluiten een SARS-CoV-2-infectie niet uit. Personen die negatief testen en COVID-achtige symptomen blijven houden, moeten vervolgzorg van hun zorgverlener krijgen.

Geleverd materiaal

• Testcassette
• Steriel wattenstaafje
• Verpakkingsinzet
• Extractiebuffer
• Bioveiligheidszak

Vereiste materialen, maar niet meegeleverd
• Tijdopnemer

Download volledige gebruiksaanwijzin hier

PROCEDURE

Was uw handen met water en zeep gedurende ten minste 20 seconden voor en na de test. Als water en zeep niet beschikbaar zijn, gebruik dan handdesinfectans met ten minste 60% alcohol. Verwijder het deksel van het buisje met extractiebuffer en plaats het buisje in de buisjeshouder in de doos.

Collectie van neusswabmonsters
1. Neem het steriele wattenstaafje uit het zakje.
2. Steek het wattenstaafje in uw neusgat totdat u lichte weerstand voelt (ongeveer 2 cm boven uw neus). Draai het wattenstaafje langzaam rond en wrijf het 5-10 keer langs de binnenkant van uw neusgat tegen de neuswand.
Let op: Dit kan ongemakkelijk aanvoelen. Breng het wattenstaafje niet dieper in als u sterke weerstand of pijn voelt.
Wanneer het neusslijmvlies beschadigd is of bloedt, wordt het afnemen van neusswabs afgeraden.
Als u bij anderen uitstrijkjes neemt, draag dan een gezichtsmasker. Bij kinderen hoeft u het wattenstaafje misschien niet zo ver in het neusgat in te brengen. Voor zeer jonge kinderen, kunt u een ander persoon nodig om het hoofd van het kind stabiel te houden tijdens het zwabberen.
3. Verwijder het wattenstaafje voorzichtig.
4. Met hetzelfde wattenstaafje herhaalt u stap 2 in het andere neusgat.
5. Trek het wattenstaafje terug.

Voorbereiding van het monster
1. Plaats het wattenstaafje in de extractiebuis, zorg
dat het de bodem raakt en roer het wattenstaafje om het goed te mengen. Druk de kop van het wattenstaafje tegen de buis en draai het wattenstaafje gedurende 10-15 seconden rond.
2. Verwijder het wattenstaafje terwijl u de kop van het wattenstaafje tegen de binnenkant van de extractiebuis drukt van het wattenstaafje.
Doe het wattenstaafje in de bioveiligheidszak.
3. Sluit de dop of plaats de buistip op de extractiebuis.

Testen
1. Haal de testcassette uit het verzegelde foliezakje en gebruik hem binnen een uur. De beste resultaten worden verkregen als de test onmiddellijk na het openen van het foliezakje wordt uitgevoerd.
Plaats de testcassette op een plat en vlak oppervlak.
2. Draai de monster-extractiebuis om en voeg 3 druppels geëxtraheerd monster toe aan de testcassette (S) en start de timer. Beweeg de testcassette niet tijdens de ontwikkeling van de test.
3. Lees het resultaat na 15 minuten af. Lees het resultaat na 20 minuten niet meer af.

Let op:Na afloop van de test alle onderdelen in een plastic bioveiligheidszak doen en volgens de plaatselijke voorschriften weggooien.

HET LEZEN VAN DE RESULTATEN

Geef uw testresultaat door aan uw zorgverlener en volg zorgvuldig de plaatselijke COVID-richtlijnen/eisen.
POSITIEF:* Er verschijnen twee gekleurde lijnen. Eén gekleurde lijn moet zich in het controlegebied (C) bevinden en een andere gekleurde lijn moet zich in het Testgebied (T) bevinden.
*LET OP: De intensiteit van de kleur in de regio van de testlijn (T) zal variëren, afhankelijk van de hoeveelheid SARS-CoV-2 antigeen die in het monster aanwezig is. Dus elke kleurschakering in het testgebied (T) moet als positief worden beschouwd.
Een positieve uitslag houdt in dat het zeer waarschijnlijk is dat u COVID-19 heeft, maar de positieve monsters moeten bevestigd worden om dit aan te tonen. Ga onmiddellijk in zelf-isolatie volgens de plaatselijke richtlijnen en neem onmiddellijk contact op met uw huisarts/arts of de plaatselijke gezondheidsdienst volgens de instructies van uw plaatselijke autoriteiten. Uw testresultaat zal worden gecontroleerd door een PCR-bevestigingstest en u zult uitleg krijgen over de volgende stappen.
NEGATIEF: Er verschijnt één gekleurde streep in het
controlegebied (C). Er verschijnt geen duidelijke gekleurde lijn in het testlijngebied (T).
Het is onwaarschijnlijk dat u COVID-19 hebt. Het is echter mogelijk dat deze test bij sommige mensen met COVID-19 een negatief resultaat geeft dat onjuist is (een vals-negatief). Dat betekent dat u mogelijk toch COVID-19 kunt hebben, ook al is de test negatief.
Bovendien kunt u de test herhalen met een nieuwe testkit. Herhaal de test bij verdenking na 1-2 dagen, want het coronavirus kan niet in alle fasen van een infectie precies worden opgespoord.
Zelfs met een negatief testresultaat moeten afstands- en hygiëneregels in acht genomen worden, migratie/reizen, het bijwonen van evenementen en enz. moeten volgens uw plaatselijke COVID-richtlijnen/eisen gebeuren.
ONGELDIG: Controlelijn komt niet tevoorschijn. Onvoldoende monstervolume of verkeerde proceduretechnieken zijn de meest waarschijnlijke redenen voor het mislukken van de controlelijn. Herzie de procedure en herhaal de test met een nieuwe test of neem contact op met een COVID-19 testcentrum.

 

Voor een betere service gebruikt deze website cookies. Door op ‘Ja, ik ga akkoord’ te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.